Cementmuseet

Kultur på Slemmestad

Mulens Kafé - Bokprat med Anne-Britt Harsem

Torsdag 29. Oktober kl. 18:00 - Kr 50,-

Forfatter Anne-Britt Harsem er født i 1961 og oppvokst i Asker. Hun er nå aktuell med boka «Lena fra Tysfjord», en historie om rasisme, svik og forsoning.
Etter den store overgrepssaken i Tysfjord er det ett spørsmål mange stiller seg: «Hvordan kunne dette skje?» I denne boken blir leseren tatt med tilbake en og to generasjoner i tid og får et innblikk i hvordan det var å tilhøre det lulesamiske miljøet i Tysfjord, og ikke minst hvordan skepsisen til storsamfunnet har gått i arv i generasjoner. Fornorskingspolitikk og rasisme er stikkord som er like relevante i dag som den gang.

Kjøp billett

Vi anbefaler kjøp av billetter på nettet til dette arrangementet. Dørene åpnes kl 17.30. Arr: Sekkefabrikken

Informasjonsmøte om Slemmestads utvikling

Onsdag 4. november 2020 kl. 18:30–20:30

Sekkefabrikken kulturhus Vaterlandsveien Slemmestad - arrangør Vollen Nærmiljøsentral

Velkommen til informasjonsmøte om Innbyggertorget, Lokalsumfunnsutvalg, Slemmestad før, ved Rolf Karlsen og Slemmestads utvikling ved Øystein Hæren.
Vi tar smittevern på alvor, men vi serverer kaffe:-)

Les mer …

Vi anbefaler et besøk tli cementmuseet. Det viser historien til Slemmestad som i stor grad er basert på sementfabrikken, en ekte, norsk hjørnestensbedrift. Slemmestad Cementmuseum ligger i  sementfabrikkens tidligere “sekkefabrikk” i  Slemmestad sentrum. Museet ble åpnet i 1991. Her finnes fotografier, gjenstander, protokoller  og annen dokumentasjon som viser 100 års  utvikling av sementproduksjon og den store  betydningen fabrikken fikk for Slemmestad og  menneskene her.