Cementmuseet

Kultur på Slemmestad

Sekkefabrikken åpner for publikum!

Sommerutstilling - Bente Jacobsen Lunde

I sommer - Slemmestad sentrum

Bente maler med akryl på lerret og tegner med pastellkritt på papir. Begge teknikker blir presentert på utstillingen.
Hun har hatt separatutstillinger i Slemmestad, Sandvika, Fredrikstad og Uddevalla samt deltatt på div. kollektivutstillinger.
Hun liker å hente inspirasjon fra natur og mennesker. Maleriene utvikler seg i prosessen og blir ofte halvabstrakte og noe figurative. Det er ofte symbolikk i maleriene hennes og hun håper at andre kan oppleve en dobbel betydning og kjenne seg igjen i motivet.

Denne utstillingen vil være åpen hver lørdag og søndag kl.12.00-15.00, og malerier eller innrammede pastellkritt-tegninger kan event. kjøpes «rett fra veggen» etter avtale med kunstner.

Nå er det åpnet opp for konserter med inntil 50 personer i Sekkefabrikken! Vi gleder oss veldig til å møte publikum til gode kulturopplevelser og førstkommende søndag vil Røyken Jazzforum holde den første konserten i Sekkefabrikken etter nedstengningen 12. mars. Konserten holdes i storsalen med god plass mellom publikum.

Mulens kafé - Bokprat med forfatter og journalist Per Lillelien

Torsdag 20. August kl. 18:00 Kr 50,

Per er Slemmestadgutt og hadde sin første jobb på Sementfabrikken. Men i 1971 begynte han som journalist i Drammensavisen Fremtiden og fikk jobb i VG i 1974 til han gikk av med pensjon i 2007.
Han ga ut sin første bok i 2005 «Da jeg møtte Kongen» som var en VG-idè der folk sendte inn sine bilder fra møte med de kongelige fra 1905 til 2005.
Hans debutroman, Pakten, beskriver historien om den russisk-franske maleren Marc Chagall, som møter en norsk modell på Hotell Algonquin i New York i 1939. Billetter selges i døra. Arr: Sekkefabrikken

Mer om Sekkefabrikkens tiltak i forbindelse med koronavirus her: https://www.sekkefabrikken.no/om-sekkefabrikken/praktisk-informasjon/koronavirus

Les mer …

Vi anbefaler et besøk tli cementmuseet. Det viser historien til Slemmestad som i stor grad er basert på sementfabrikken, en ekte, norsk hjørnestensbedrift. Slemmestad Cementmuseum ligger i  sementfabrikkens tidligere “sekkefabrikk” i  Slemmestad sentrum. Museet ble åpnet i 1991. Her finnes fotografier, gjenstander, protokoller  og annen dokumentasjon som viser 100 års  utvikling av sementproduksjon og den store  betydningen fabrikken fikk for Slemmestad og  menneskene her.