Velkommen til Slemmestad bibliotek!

Nyhet:

Nå kan du lese aviser og blader fra mer enn 100 land på biblioteket. Velg mellom over 2700 aviser og 1800 blader på 60 forskjellige språk. De kan leses på nettbrett, smarttelefon eller pc. Du kan velge om du vil lese dem på bibliotekets pc-er eller laste dem ned til eget nettbrett eller smarttelefon for å lese hjemmefra.

Slemmestad hovedbibliotek ligger i Sekkefabrikken, en gammel fabrikkbygning i Slemmestad sentrum og er samlokalisert med Geologisentret og Cementmuseet. 
Besøksadresse Vaterlandsveien 13, Slemmestad. Hjemmeside: http://roykenbibliotek.no/

Åpningstider

Mandag-Onsdag 11-19
Torsdag 11 - 17

Fredag-Lørdag 11-15

Litteraturkafé på bibliotekene 11. og 12. april

Det blir litteraturkafé i begge bibliotekene i uke 15. Det er Elin Sandsether som skal presentere bøker. Hun snakker om bøkene på Midtbygda bibliotek torsdag 11. april kl. 11.30, og så blir de samme bøkene presentert på Slemmestad bibliotek dagen etter til samme tid. Hun har med seg “Vera” av Anne Swärd, en dramatisk historie om en kvinne som kommer til Sverige etter krigen med et barn i magen og en mørk hemmelighet i bagasjen. I tillegg har hun med seg romanen “Dora Bruder” av den franske nobelprisvinneren Patrick Modiano. Dette er også en fortelling med 2. verdenskrig som bakteppe. Elin har også med seg en debutant. Camilla Bøksle har skrevet romanen “Det er vakrest når det skumrer”, en fortelling som kom til etter samtaler forfatteren hadde med sin gamle far. Litteraturkaféene er et forum for utveksling og samtale, og som alltid er det rom for å ta med egne leseopplevelser.

 

 

 

Biblioteket tilbyr litteratur, lydbøker, tidsskrifter, DVD'er og musikk-CD'er til hjemlån.  Vi har et bredt utvalg skjønnlitteratur for barn, unge og voksne. Vi kan som regel skaffe det vi ikke har selv. I bibliotekene finnes muligheter til avislesning, lekse- og oppgaveløsing og internett-søking. Det finnes noen leseplasser for publikum i bibliotekslokalene, men ingen stille lesesal.
Vi har barneavdeling der de minste kan se og lese i bøker og i tillegg leke med byggeklosser og legge puslespill. Biblioteketarrangerereventyrstunderfor dem mellom 3 og  6 år.